Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Máte pro své tvrzení nějaké argumenty? Alespoň statistiku? Jak se pozná, že člověk zemřel na izolaci?

0 0
možnosti
Foto

Potvrzují to sami odborníci z geriatrie - za prvních šest měsíců letošního roku počet úmrtí v sociálních zařízeních vzrostl, což podle odborníků z geriatrie souvisí s izolací a zhoršenou dostupností zdravotní péče. Potvrzují, že zemřelo o 425 lidí více než v loňském roce. Senioři volají na linku Elpida, že na ně izolace doléhá a bojí se, že vše bude dlouhodobé. Dostávají se do stavu deprese, smutku a strachu - to vše pak působí na fyzické zdraví.

0 0
možnosti

" prudce stoupl počet úmrtí v těchto zařízeních .... díky(!) chybějícímu kontaktu"

čtete to vůbec po sobě?

Pokud myslíte, že senior chce být se svými blízkými i za cenu toho, že se nakazí, je nelépe vzít si ho domů, do jeho rodiny. To mu psychicky prospěje nejlépe.

2 0
možnosti
Foto

Ano určitě. Pokud má rodina možnost vzít si seniora domů, je to nejvhodnější varianta. Ne každý však má tyto výhody. Odhaduje se však, že situace Covid-19 zde může být 1 až 2 roky a na tuto dobu opravdu nelze seniory v domovech totálně izolovat od návštěv jejich blízkých - dříve nebo později se tato situace bude muset řešit a ošetřit. Jinak sami senioři uvádějí, že jim tvrdá izolace od rodiny vadí.

0 1
možnosti
JR

J69a27n 97R28á85ž

17. 10. 2020 18:26

Patřím mezi seniory, jsem teď vědomě preventivně v izolaci, vím, jaké mám pocity a proto si dovoluji tvrdit, že když seniory generaliziujete plácáte nesmysly. Kdo podlehne strachu ze samoty, se sám odepsal a karanténa za to nemůže.

PS. Pravdu Vám přiznám jen v případě pacientů LDN

4 0
možnosti
Foto

Ano jde primárně o pacienty, kteří už jsou na sklonku svého života a chtěli by vidět své blízké.

0 0
možnosti
JF

J16i86ř51í 22F88o54g40e60l

17. 10. 2020 17:10

Plácáte prázdné floskule jako ten váš guru Zdechovský.

1 2
možnosti
VB

Doufám, že se izolace seniorů v ústavech od jejich rodin dostane k soudům, protože většinou existuje alternativa: např. lze s rodinami dohodnout, aby se objednaly k návštěvě na určitý den, aby se návštěvníci v průběhu týdne střídali a nezatížili příliš ústav (umyté ruce, rouška, kontrola pracovníkem ústavu, vyhrazená prostora pro setkání). Rakousko od 1. června stanovilo pro sociál. ústavy pravidla: jeden návštěvník u klienta na den, v odůvodněn. případech dva, rouška, mytí rukou, kontrola zdrav. stavu návštěvníka, šetření ukázalo nesmírné strádání seniorů při izolaci, ztrátu motivace k životu. Nástup infekce do našich ústavů se projevil zejména v měsících, kdy byly návštěvy zakázány, takže příčina je spíše u personálu apod.

1 0
možnosti
KV

když chce někdo zsachránit životy nejen těch důchodců, ale obecně všech občanů, tak jen de Bil vyhrožuje soudy

1 0
možnosti
KV

chytrá jako radio, zřejmě byste svobodně a demokraticky nechala ty seniory vychcipat. Je to má vina, má veliká vina. Zkuste lidi lecit svecenou vodou a modlitnou, to jim fakt pomůže

0 0
možnosti
Foto

Tak svěcenou vodu fakt nepoužívám. ;-) A výsledky vlivu izolace na seniory mluví jasně i z jejich osobních výpovědí.

0 0
možnosti
Foto

Asi jste spíš chtěla napsat "CO vlastně zabíjí naše seniory?", viďte....

1 0
možnosti
Foto

Ano děkuji. Češtinářsky to sedí lépe.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 5
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 499x
PR a sociální sítě. Sociální pracovník. Člen Komise kulturní a letopisecké města Havířov - členka KDU-ČSL Havířov. Politicky aktivní. Vystudovaný obor - sociální práce a osobní koučink. Nově také Sociální pedagog na ZŠ a MŠ Družby Karviná. Člen Komise pro národnostní menšiny a integraci cizinců v ČR. Člen Valné hromady a Facilitátor Asociace sociálních pedagogů ČR. Člen Komise pro občanské záležitosti Rady města Havířova. Motivem mé práce je umožnit obyčejným lidem zasahovat a vyjadřovat se k politickému dění v naší zemi, neboť samotné politiky si volí občané. Politici pak jsou zde proto, aby sloužili a pracovali primárně pro ně. Dále mám na srdci zlepšení kvality vzdělávání na ZŠ a SŠ v ČR. 

Seznam rubrik